De 5 elementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde om jezelf beter te leren kennen en te begrijpen

De theorie achter shiatsu is de Traditionele Chinese Geneeskunde en die heeft 2 basisprincipes:
- het concept van yin en yang
- de 5 elementen-leer (Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal).

Yin en yang kunnen gezien worden als de basis van alles in het leven en iedere mens en dier heeft één element waarin hij zich heel erg herkent. Daarom kan het heel interessant zijn om hier meer inzicht in te krijgen om jezelf en anderen beter te begrijpen en ook de interactie tussen de verschillende elementen. Elk element heeft ook nood aan andere vormen van ondersteuning. En dit komt aan bod in deze uitgebreide workshop!


Een leerrijke workshop voor iedereen die de relatie met zichzelf wil ontdekken en verbeteren. En voor iedereen die graag meer inzicht wil krijgen in de interactie en de relatie met andere mensen: je partner, je ouders / familie, je kinderen, je collega's, je baas, je vrienden...

"Door inzicht te krijgen in onze dominante elementen en hun interacties, kunnen we dieper begrijpen waarom we bepaalde neigingen hebben en hoe we onze sterke punten kunnen benutten en onze zwakke punten kunnen verbeteren."


REVIEW

Bedankt voor de boeiende workshop en je gastvrijheid gisteren. Ik gebruik geen social media, vandaar een korte review per mail. Je mag die gebruiken als je wil.
Ik vond het vooral leerrijk om vanuit de filosofie van TCG en de 5 elementen meer inzicht te krijgen in wie ik ben, wat me drijft, en waarom ik het moeilijk heb met sommige mensen of situaties. Een echte aanrader voor wie zich niet 100% goed in z'n vel voelt of bij wie de relaties thuis of op het werk wat stroef lopen. Het was helder en duidelijk uitgelegd, en kwam zeker niet zweverig over. Je weet duidelijk waarover je spreekt. Deze basiscursus over de 5 elementenleer heeft mij zin gegeven om me er verder in te verdiepen.

"Elk element heeft zijn eigen kwaliteiten die we kunnen cultiveren om ons potentieel te ontwikkelen. Bijvoorbeeld, het houtelement staat voor groei en vernieuwing, terwijl het waterelement staat voor diepte en wijsheid."

Kalender

DATUM AANTAL PLAATSEN + LOCATIE
zaterdag 18 mei van 13u tot 17u 4 @Cavalsano Langdorp

Voor mij persoonlijk...

ging er een hele wereld open toen ik tijdens de opleiding shiatsu voor paarden in contact kwam met de Vijf Elementenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Door te weten dat ik een Metaalelement ben, weet ik veel beter hoe ik in mekaar zit, hoe ik functioneer en wat ik nodig heb. Ik ben ook zachter en milder geworden voor mezelf en anderen omdat ik nu weet dat een negatieve eigenschap eigenlijk een positieve in onevenwicht is.
Ik ben daardoor ook een betere leerkracht geworden door te weten wat mijn sterktes zijn en hoe ik kan inspelen op alle elementen in mijn klas.
Tot slot veranderen de interacties die je hebt met andere mensen. Je begrijpt waarom je met sommige mensen goed overweg kan en met anderen minder. Dat is enorm verrijkend in de omgang met andere familie, collega's, vrienden enz.

Inhoud van de workshop:

Wat komt er aan bod?
- yin en yang (wat is het en de kenmerken)
- de 5 elementen met hun evenwichten en onevenwichten
- jouw hoofd- en tweede element
- de interactie tussen de verschillende elementen 
- waarom je met het ene element beter overweg kan dan met het andere en hoe omgaan met andere elementen
- een do-in (= een combinatie van yoga en shiatsu met aandacht voor de 5 elementen (massage en stretchings))

Prijs: 147 euro

Inbegrepen:
- uitgebreide syllabus
- 1 op maat gemaakte roller met essentiële oliën

"Net zoals elk element zijn eigen unieke eigenschappen heeft, zo heeft ook elk individu zijn eigen specifieke mix van de vijf elementen, wat zijn persoonlijkheid en gedrag beïnvloedt."

Vervolgworkshops in de toekomst*

- de 5 elementen bij paarden
- uitbreiding van meridianen en drukpunten bij mens en paard
- essentiële oliën voor elk element
- ...

* verplicht om eerst de basisworkshop gevolgd te hebben