Over mij

Naast mijn praktijk Cavalsano ben ik nog steeds halftijds leerkracht Frans in een secundaire school in Aarschot. Vroeger werkte ik voltijds in het onderwijs en dan gaf ik ook Italiaans in een centrum voor volwassenenonderwijs.

Na 15 jaar werd de combinatie moeilijker en 4 jaar geleden werd mijn praktijk steeds groter. Toen koos ik ervoor om halftijds op school te werken.

Mijn achtergrond

In 2007 studeerde ik als Licentiate Romaanse Talen af aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Nog geen spijt gehad van deze studiekeuze, want niet alleen vind ik het nog altijd heel leuk om Frans en Italiaans te geven, door mijn goede kennis van het Frans kon ik mijn opleiding voor paardenshiatsu volgen aan de Belgische School voor Paardenshiatsu in Durbuy. Normaal gezien is de opleiding tweetalig, maar ik was de enige Nederlandstalige in mijn groep waardoor de voertaal toch Frans was. Een groot voordeel, want regelmatig behandel ik paarden net over de taalgrens en ik ken dus de specifieke terminologie in beide talen.

Mijn hobby's

Naast de paarden zijn mijn hobby’s lezen. Zowel fictie (thrillers en misdaadromans) als non-fictie (over shiatsu en de Traditionele Chinese Geneeskunde, mindset, de werking van het brein, onze emoties enz.). Ik brei sinds een paar jaar en hou van wandelen. Ook festivals in de zomer en terrassen met vrienden zijn dingen die ik graag doe.

Mijn paardenavontuur

Mijn paardenavontuur begon op mijn 13 in Ruiterschool Speelhoven in Aarschot. Vrij laat, maar mijn ouders zagen in het begin paardrijden als hobby niet echt zitten. Te duur, te gevaarlijk enz. Na lang zeuren mocht ik toch beginnen. Ik herinner me de eerste lessen op Bella en Corry nog heel goed. Op mijn 17 kwam er het eerste paard, Urrugwa. Hij stierf onlangs op zijn 26.

Mijn eerste echte eigen paarden waren Challenge en Sam. Challenge kocht ik toen ze 6 was, maar ik kende haar al veel langer. Met haar begon mijn wedstrijdcarrière in niveau 1 en uiteindelijk reden we mee op het Belgisch Kampioenschap in 2019 in niveau 4 en een jaar later startten we nog oefenwedstrijden in de Prix Saint-Georges. Daarna kreeg ze een veulen, Vintolino. Toen Lino nog klein was, vond ik haar op een dag blind in de wei. Bij Equitom stelden ze een hersentumor vast. Met medicatie konden ze haar nog een kwaliteitsvol leven met haar veulen geven. In januari 2022 werd ze ingeslapen.

Sam werd bij ons thuis geboren in 2011. Hij was een super braaf en lief paard om te rijden, maar ook super groot (1m80). Jammer genoeg was hij gevoelig voor koliek doordat hij hyperlaks was. Hij stierf er uiteindelijk aan in 2019.

Reiki, shiatsu en essentiële oliën in mijn leven

Zelf kwam ik al 20 jaar geleden in contact met reiki, shiatsu en essentiële oliën toen ik me fysiek, mentaal en emotioneel heel slecht voelde. Later ging ik shiatsu uitproberen om Challenge te ondersteunen. Ze was een echte moody mare tijdens haar hengstigheid. Het werkte super goed voor haar en ze werd een ander, veel liever paard. Toen volgde ik al eens een initiatiestage en deed ik regelmatig bij mijn eigen paarden de basismassage. Het hielp ook bij Sam zijn veelvuldige koliek aanvallen. Meestal was het over wanneer de dierenarts arriveerde.

In 2020 startte ik met de opleiding shiatsu voor paarden. Ik wou het al lang en ik was zo verdrietig door de dood van mijn lief paard Sam dat ik besloot dat het nu het moment was. Dominique en Martine (de lesgeefsters in Durbuy) leerden me niet alleen heel veel over shiatsu en de Traditionele Chinese Geneeskunde, maar ook over het leven, over essentiële oliën en andere complementaire geneeswijzen, over mindset enz. Het werd een hele transformatie die opleiding. Met mijn eigen school voor paardenshiatsu (waarin ze mij de eerste 3 jaar nog ondersteunen) combineer ik al mijn passies: de paarden, lesgeven, shiatsu en de Traditionele Chinese Geneeskunde.