Lesgevers in de opleiding shiatsu voor paarden

Een school voor paardenshiatsu, dat doe je niet alleen en iedereen heeft zijn ervaring of specialiteit. Daarom ben ik super blij met mijn team! Ik zal grotendeels de lessen geven en Katrien neemt het anatomiegedeelte voor haar rekening. Dominique en Martine, mijn oud-leerkrachten van de Belgische School voor Paardenshiatsu, zullen me bijstaan bij het maken van de cursus, de inhoud van de lessen, de praktijkbegeleiding van de cursisten en het afnemen van de examens.

Heel veel zin om er samen in te vliegen!

Liesbet Abels

Ik behaalde in 2007 mijn diploma als Master in de Romaanse Talen (Frans en Italiaans) aan de KU Leuven en een jaar later rondde ik succesvol de lerarenopleiding af. Shiatsu bleef op mijn pad komen en in 2013 volgde ik al eens een initiatiestage. Maar ik vond toen vooral mijn geluk in het trainen van mijn paarden en hen uitbrengen op wedstrijd (Challenge t.e.m. niveau Prix Saint-Georges).
Na de dood van mijn paard Sam kwam ik in contact met Dominique Bergmans van de Belgische School voor Paardenshiatsu in Durbuy en startte daar in 2020 mijn opleiding. In mei 2023 studeerde ik af als shiatsubeoefenaar voor paarden en mensen.
In mijn praktijk begeleid ik dagelijks paarden, ruiters en mensen zonder paard naar een gezonde geest in een gezond lichaam met behulp van shiatsu (massages), reiki, sessies mindsetcoaching en andere behandelingen met essentiële oliën.
Nu combineer ik mijn passie voor paarden, voor shiatsu, voor de Chinese Traditionele Chinese Geneeskunde en het lesgeven in mijn school voor paardenshiatsu in Langdorp. De eerste cursisten zullen afstuderen in 2027 en daar kijk ik heel erg naar uit. Net zoals de samenwerking met mijn dierenarts Katrien Van Luyten voor de anatomiegedeeltes van de cursus.

Katrien Van Luyten

Mijn naam is Katrien. Ik ben een gepassioneerde dierenarts die afgestudeerd is in 2013. Sinds jonge leeftijd ben ik mijn hart verloren aan de paarden. Ik mag mezelf dus gelukkig prijzen dat ik mijn passie kan combineren met mijn job. Buiten mijn werk probeer ik ook tijd te vinden voor mijn hobby’s. Deze omvatten paardrijden, wandelen met mijn hond, lopen, fietsen, fitness en sinds een jaar ook yoga. Door deze yogalessen ben ik geïnteresseerd geraakt in de holistische kijk op het menselijk lichaam. Alles wordt aanzien als 1 groot geheel. Dit is ook toepasbaar op het paard. Door hier meer over te lezen ben ik er meer en meer van overtuigd dat complementaire geneeswijzen een mooie aanvulling kunnen zijn op de reguliere geneeskunde en dat dit binnen mijn job zeker bruikbaar kan zijn. Ik kijk er dus naar uit om mijn eerste stappen te zetten in de wereld van de paarden shiatsu.

Dominique Bergmans

Dominique Bergmans behaalde een Master in Lichamelijke Opvoeding (1983), een nogal "cartesiaanse" studie, maar wel een die haar leerde hoe ze les moest geven.
Na een lange zoektocht in het "alternatieve" veld, ontdekte ze shiatsu, en in 1996 begon ze een opleiding in (humane) shiatsu bij André Poppe en heeft een certificaat erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.
In 2001 begon ze met de opleiding shiatsu voor paarden bij Christelle Pernot en Liz Eddy en behaalde haar certificaat begin 2005. Sinds 2005 is ze shiatsubeoefenaar voor mensen, paarden en honden.

In 2006 richtte ze de Belgische school voor Paardenshiatsu (Ecole Belge de Shiatsu Equin) op waar ze shiatsubeoefenaars voor paarden en mensen opleidt. De school is erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.

Martine De Weirdt

Een Cartesiaanse bekeerlinge die meer dan 20 jaar geleden energiewerk ontdekte na een opleiding in de taalkunde en een carrière in de financiële sector.
En shiatsu?
Het begon allemaal met Reiki. Shiatsu kwam later, toen ik Shanti ontmoette, de merrie die mijn leven veranderde. In 2008 ontmoette ik Dominique Bergmans, directeur van de Ecole Belge de Shiatsu Equin. En de ontdekking van een alternatieve therapie gebaseerd op diep respect voor levende wezens, in een dialoog met hen en in diepe connectie met het hart.

Na het behalen van mijn diploma en enkele jaren gewerkt te hebben als beoefenaar, leidde Dominique me op om haar te assisteren. Ik ontdekte een ander plezier, namelijk dat van het doorgeven aan anderen van niet alleen theoretische kennis, maar ook van aanraking, gevoel en de magie van liefde voor levende dingen.

Ik geef de initiatiestages, cyclus 1, cyclus 2 en cyclus 3. Ik geef ook de bewustwordingsmodule craniosacrale osteopathie. Ik ben erkend als docent door de Belgische Shiatsu Federatie.