Opleiding - Shiatsu voor paarden

In juli 2024 start de eerste cyclus van de volledige 3-jarige opleiding tot shiatsu practioner voor paarden in Langdorp. Na het volgen van deze opleiding ben je een professional en kan je (in bijberoep) starten met het masseren van paarden.

 

De opleiding bestaat uit 3 cycli en het volgen van de initiatiestage is verplicht voorafgaand aan de start van de opleiding (deze technieken moet je beheersen bij de start van de opleiding).

Inhoud van de opleiding en lesprogramma's vind je onder de tabbladen:
- cyclus 1 (klik hier)
- cyclus 2 (klik hier)
- cyclus 3 (klik hier).

"Een opleiding shiatsu is niet alleen shiatsu voor paarden leren, maar een hele levenstransformatie. Je leert meer over jezelf, over anderen, over de Traditionele Chinese Geneeskunde, over mens en dier... Je bent daarna een andere persoon."

Data van de lessen in 2024 - cyclus 1

WEEKEND 1 = initiatiestage 13-14 juli
WEEKEND 2 10-11 augustus
WEEKEND 3 14-15 september
WEEKEND 4 19-20 oktober
WEEKEND 5 9-10 november
EXAMEN 11 januari

FAQ's

1. Vanaf wanneer mag ik geld vragen voor een behandeling?

In principe kan je een vergoeding vragen voor een behandeling vanaf het moment dat je je diploma behaald hebt en erkend bent door de Belgische Federatie voor Shiatsu (BSF). Het is ook belangrijk om een goede verzekering af te sluiten, zowel voor jezelf als voor de paarden die je behandelt.

Tijdens de opleiding werk je aan je studiegevallen en daarvoor mag je GEEN vergoeding vragen. Zeker niet tijdens de eerste en tweede cyclus. Vanaf de derde cyclus kan je een kleine vergoeding vragen, vb. voor de reiskosten. 

Je werkt gratis om jezelf te beschermen. Op die manier ben je niet aansprakelijk als er iets moest gebeuren.

2. Ben ik verzekerd tijdens de opleiding?

Als erkende school sluit ik een verzekering af voor mijn cursisten die telt tijdens de lesweekends. Zowel bij het oefenen bij mij op stal als op verplaatsing.

Zolang je niet vergoed wordt, ben je niet aansprakelijk voor wat je doet tijdens behandelingen. Van zodra je een vergoeding vraagt, is het belangrijk om zelf een verzekering af te sluiten. Als je je diploma behaald hebt, kan je een goede verzekering aan een voordelige prijs afsluiten bij de federatie.

3. Moet/mag ik een eigen paard meebrengen?

Nee, dat is niet nodig. Er zijn oefenpaarden ter beschikking. We gaan ook geregeld op locatie oefenen omdat het belangrijk is dat je zo veel mogelijk verschillende rassen, types, leeftijden... van paarden behandelt.

Je mag een eigen paard meebrengen. Dan is het wel belangrijk dat het paard niet te veel stress heeft op verplaatsing of in de buurt van andere paarden. Er zullen ook andere mensen oefenen op jouw paard (wel altijd in jouw bijzijn).

4. Waarom inschrijven bij Cavalsano?

1. Ik heb al meer dan 15 jaar ervaring als leerkracht in verschillende types van onderwijs (ASO, TSO, BSO, centra voor avondonderwijs, Syntra enz.).

2. Ik volgde zelf mijn opleiding bij 2 topleerkrachten met meer dan 30 jaar ervaring in shiatsu, Dominique Bergmans en Martine De Weirdt van de Belgische School voor Paardenshiatsu in Durbuy. Ze zullen me de eerste drie jaar nog ondersteunen bij het oprichten van mijn eigen school. Ik volgde ook mijn lerarenopleiding bij hen.

3. De erkenningsprocedure voor mijn school loopt en kreeg alvast een eerste gunstig advies. Normaal gezien krijg ik mijn erkenning in mei en dan zullen ook alle cursisten die afstuderen een diploma hebben dat erkend is door de Belgische Shiatsu Federatie (BSF).

4. Ik zal altijd zelf paarden blijven behandelen om steeds meer bij te leren en ervaring op te doen. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen en doe ik aan zelfstudie over alle onderwerpen die te maken hebben met shiatsu zoals de Traditionele Chinese Geneeskunde.

5. Na het volgen van de opleiding zal ik mijn cursisten die dat willen helpen bij het uitbouwen van een succesvolle praktijk. Ik volgde zelf al veel businesscoaching en zal dat altijd blijven doen om mijn praktijk verder te laten groeien. Dit zal ik doorgeven aan mijn cursisten en hen actief ondersteunen in de start van hun praktijk.

6. De lessen gaan door op een zalige locatie, middenin de natuur. Hoewel je cursus volgt, zal je het gevoel hebben dat je een weekendje weg bent en zal je je hoofd helemaal kunnen leegmaken.

7. Om je zo goed mogelijk op te leiden en voor te bereiden op het werken met paarden zullen we ook op andere locaties paarden gaan masseren. Ik heb veel connecties binnen de paardenwereld om je in aanraking te brengen met recreatie- en wedstrijdpaarden, jumping-, dressuur-, eventing- en westernpaarden, pony's en paarden, opgevangen dieren en misschien zelfs andere dieren zoals ezels.

5. Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan zeker. Ik geloof dat de opleiding de investering meer dan waard is, maar het is uiteraard een hele som geld.

Omdat ik het voor iedereen mogelijk wil maken om deel te nemen, kan je je betaling spreiden over max. 5 termijnen.

De som moet wel volledig betaald zijn voor de start van de opleiding (= eerste weekend). Hoe korter we tegen de startdatum zitten, hoe minder termijnen er natuurlijk mogelijk zijn.

Gespreid betalen heeft een kleine meerkost doordat er meer administratie moet gedaan worden.