De naam Cavalsano

Het idee voor de naam Cavalsano kreeg ik tijdens een reiki sessie. Het schoot me gewoon plots te binnen. Het is een samentrekking van drie Italiaanse woorden:
- cavallo = paard
- cavaliere = ruiter of ridder
- sano = lichamelijk en geestelijk gezond.
Deze naam dekt helemaal de lading van mijn praktijk. Ik begeleid paarden en hun ruiters (en eigenlijk ook mensen zonder paard) naar een gezond lichaam en een gezonde geest. Alles voor een gelukkig leven. En dat houdt verschillende dingen in.

Ten eerste stress in je lichaam verwijderen en een diepe toestand van relaxatie creëren om kleine onevenwichten op te lossen en ziekte te vermijden.
Ten tweede je emotionele rugzak leegmaken en een positieve mindset creëren en je tools geven om met de uitdagingen van het leven te kunnen omgaan. Als jij minder last hebt van stress, dan profiteert je paard daar ook van.
En ten derde ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen shiatsu voor paarden leren zodat alle paardjes kunnen genieten van heerlijke behandelingen.

Voorgeschiedenis van Cavalsano

Zelf kwam ik de eerste keer in aanraking met reiki op mijn 19de. Ik voelde me fysiek en mentaal heel slecht omdat ik constant onder heel veel stress stond. Medicatie hielp wel, maar slechts tijdelijk. Nu besef ik dat dat is omdat medicatie de symptomen behandelt en niet de oorzaak, maar toen wilde ik vooral geholpen zijn. Na een tijdje was ik zo “wanhopig” dat ik een reiki behandeling probeerde. Ik stond er sceptisch tegenover, want ik “geloofde” alleen in wat wetenschappelijk bewezen was. Al tijdens de behandeling, maar vooral erna mocht ik ervaren wat het krachtige effect ervan is.

Zo maakte ik zelf ook kennis met shiatsu en essentiële oliën. Toen Challenge het nadien zo moeilijk kreeg, besloot ik voor haar een afspraak te maken voor een shiatsu behandeling. Ze vond het heerlijk. En zo bleven shiatsu, essentiële oliën, supplementen en acupunctuur haar ondersteunen bij haar hormonale problemen.

Al meer dan 4 jaar Cavalsano...

Ik startte in januari 2020 met Cavalsano, dus ondertussen bestaat mijn praktijk meer dan 4 jaar. Eerst had ik alleen reiki in het aanbod, ondertussen is het veel uitgebreider, want ik behaalde heel wat certificaten:
- facilitator en lesgever in de Raindrop Massage
- facilitator en lesgever in de Emotional Clearing (reiki + oliën)
- Aroma Freedom Technique practitioner
- Master in de Reiki
- shiatsu beoefenaar voor paarden
- docent shiatsu beoefenaar voor paarden voor cyclus 1 (en cyclus 2 en 3 volgen in 2024 en 2025).
Door zelfstudie en andere vervolgopleidingen o.a. bij dr. Perkus (de grondlegger van Aroma Freedom Technique, de mindsettechniek die ik in mijn praktijk gebruik) ging ik me steeds meer interesseren voor het brein en de werking ervan. En vooral hoe dat zit met emoties. Op die manier werd alles wat ik doe een heel krachtige combinatie om ruiter en paard te begeleiden. We werken zowel bij de ruiter als bij het paard op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Een paard behandelen met shiatsu en de ruiter begeleiden met reiki, shiatsu en mindsetcoaching heeft al echte transformaties gecreëerd.