Tijdens zo’n verwenweekend worden jij en je paard in de watten gelegd. Samen met mijn team focussen we een heel weekend op welzijn, je goed in je vel voelen, genieten, loslaten, verbinden met je paard, even weg van alles zijn in een prachtige omgeving. Je gaat weer naar huis als een ander mens. Een stuk lichter, een stuk rijker, een stuk krachtiger.

's Ochtends kan je eerst rustig je paard op stal zetten en dan ontvang ik je graag met iets lekkers. Het is dus niet erg als je geen of niet veel tijd had om te ontbijten. Ondertussen maken we al rustig even kennis.

Je start met een mindsetsessie in groep waar je aan een persoonlijk doel werkt. En dat kan echt elk doel zijn. Paardgerelateerd bv. zonder angst rijden, zonder stress op wedstrijd gaan. Of persoonlijk: een beetje ballast loslaten, meer zelfvertrouwen, je grenzen aangeven. Of sportief: je wil graag betere resultaten op wedstrijd. Of professioneel: je bent op zoek naar meer evenwicht tussen werk en privé, je wil carrière maken… Echt elk doel is mogelijk. Tijdens de kennismaking op zaterdagochtend help ik je je doel bepalen. We bekijken samen wat jou op dit moment het meest vooruit brengt. En zo ben je helemaal in de juiste mindset voor de rest van het weekend.

Na de lunch breng je dit meteen in de praktijk met je paard tijdens de workshop “lichaamsbalansgericht werken” door Liesje Van de Velde van Speaks with Horses. Je bekijkt samen met haar aangeleerde ruiterpatronen, het effect dat die op je paard en zijn bewegingsapparaat hebben en je gaat met oefeningen aan de slag om dat te verbeteren en te veranderen.

Daarna kan je genieten van een heerlijke en rustige groepswandeling in de Langdorpse bossen. Begeleid door iemand die de bossen op haar duimpje kent.

Na het verzorgen van de paarden op zondagochtend gaan we even kijken hoe het met je gaat na die eerste dag en we doen wat oefeningen om je lichaam te ondersteunen. Daarna krijg je zelf een heerlijke massage door Sonja van La Pura Vida en je geeft je paard een heerlijke massage onder mijn begeleiding. Zo heb je heel wat tools om hem verder thuis te verwennen. We bekijken samen op welke plaatsen je hem het best kan ondersteunen en met welke technieken en oliën (die je dan eenvoudig in je verzorgingsroutine van elke dag of voor of na het rijden kan integreren).

Tussenin lunchen we lekker en gezond samen en genieten van het lekkere eten van Ellen van Lovelly Vegan en je eindigt met een mini-fotoshoot. Samen met de fotografe van Paardenfotografie Lieke B kies je zelf welke foto’s je graag neemt. Alleen je paard, jij met je paard, in het bos of in de weide of aan de stal, ernaast of erop… Een mooie herinnering aan een zalig weekend waarin je je transformatie ziet.

Want door alles wat we gaan doen, geloof ik zeker dat er een hele transformatie voor jou en je paard gaat plaatsvinden. Je vertrekt hier helemaal ontspannen, met nieuwe inzichten en tools om aan de slag te gaan en een positieve mindset. En dat werkt nog heel lang door...

Wat anderen vonden van het verwenweekend

Programma

Hoe ziet het PROGRAMMA eruit?

Zaterdag
- 9u: ontvangst met lekkers en paarden op stal zetten
- 9u30: kennismaking + uitleg over het weekend + mindsetsessie
- 12u30: gezonde lunch
- 13u30: workshop met Liesje
- 16u: kleine pauze
- 16u30: groepswandeling
- 18u30: paarden verzorgen (de paarden blijven hier slapen, jij kan eventueel in een B&B in de buurt overnachten)

Zondag
- 9u30: paarden verzorgen
- 10u: terugblik op zaterdag en vooruitblik op zondag, relaxatie voor de ruiter
- 10u45: massage voor groep 1 en massage van het paard voor groep 2
- 12u15: gezonde lunch
- 13u15: massage voor groep 2 en massage van het paard voor groep 1
- 14u45u: pauze
- 15u00: fotoshoot
- 16u30: afsluiter van de dag met bubbels en taart
- 17u: vertrek huiswaarts

Prijs

Wat is er INBEGREPEN in de prijs?
- overnachting van je paard op stal (of in de weide) met stro/krullen, hooi, krachtvoer, eventueel bietenpulp
- mini-brunch op zaterdagochtend
- 2 gezonde lunches voor de amazone
- taart en bubbels op zondag
- versnaperingen tussendoor
- alle drankjes voor de amazone
- materialen voor de mindsetsessie
- workshop door Liesje
- begeleide groepswandeling
- massage voor de amazone
- massage voor het paard
- fotoshoot door Lieke
- extraatjes
- een leuke goodie-bag met spulletjes en kortingsbonnen om jezelf en je paard te verwennen

NIET INBEGREPEN: de overnachting in de B&B als je te ver woont. Een tentje in mijn tuin kan gratis (geen sanitaire voorzieningen).

Prijs

De prijs voor de weekends in 2023 is 395 euro (incl. BTW). Voor die prijs heb je dus een heerlijk weekend van zalig genieten in een kleine groep samen met jouw paard. Je gaat naar huis met een andere mindset, heerlijk ontspannen. Je hebt samen met je paard een geweldige tijd gehad en jullie zijn veel meer verbonden. Het effect duurt echt nog lang verder...

Snelle beslissers en betalers krijgen een korting van 25 euro!
 
En da’s niet alles! Beslis je snel om mee te doen en te betalen (zie data bij elk weekend), dan stuur ik je nog een leuk pakket op . Zodat je samen met je paard al een beetje voorbereidend werk kan doen. Zodat het effect van alles wat we gaan doen nog krachtiger wordt. Op naar die ontspanning en die zalige mindset.

Inschrijven

 
HOE INSCHRIJVEN?
Dat is echt super simpel. Je klikt op de button bovenaan of onderaan deze pagina. Of je stuurt me een mail. Of een berichtje. Of via Facebook. Dat je wil meedoen.
 
TWIJFEL JE NOG?
Dat kan zeker ook nog. Misschien weet je niet of het iets is voor jou. Of voor je paard. Of ben je onzeker over een deel van het programma. Maar stuur me dan gewoon een berichtje. Ik geef je graag meer uitleg. Maar luister vooral naar je hart en je buikgevoel. Die weten al of dit iets is voor jou en je paard. Ons rationeel brein komt altijd met argumenten en werkt ons graag tegen, maar als je voelt dat dit juist is voor jou, dan ben je heel welkom (tijdens de mindsetsessie leren we trouwens omgaan met die “rationele” argumenten van ons brein).
 
Deelnemen kan vanaf 18 jaar.

TOT SLOT

Ik geloof echt dat dit weekend transformerend is. Het brengt bijna alles samen wat ik doe in mijn praktijk. Mindset training en coaching, lichaamsgericht werken, massage, oliën… En daar heb ik de resultaten ondertussen al zo vaak van gezien!

Ontmoet ik jou en je paard in mijn paradijs?

Kalender

DATA Prijs Beschikbare plaatsen EXTRA INFORMATIE
geen data voorzien voor het najaar 2023
op aanvraag (vanaf 2 personen)
(ook mogelijk in het Frans)

Heb je interesse in een verwenweekend in het najaar? Dan kan je je hier wel op de wachtlijst zetten.

FAQ's

1. Moet ik een eigen paard hebben voor het verwenweekend?

Ik heb geen paarden ter beschikking om mee te doen aan het verwenweekend. Het is aan te raden dat je met je eigen paard komt, of toch een paard dat je al een beetje kent. We gaan werken aan de band tussen jou en je paard en vraaggestuurd tijdens de workshops.
Maar als je heel graag wil deelnemen en geen eigen paard hebt, kan je misschien wel een paard "lenen" van iemand die je kent om mee te doen.

2. Moet mijn paard blijven overnachten?

Nee, dat is zeker niet verplicht. Als je graag je paard weer mee naar huis neemt zaterdagavond en terug meebrengt op zondagochtend, dan kan dat zeker. Bijvoorbeeld als je niet te ver woont of als er anders thuis een paard alleen achter blijft.
Het is natuurlijk voor jezelf wel rustiger om je paard hier te laten en ze worden hier heel goed verzorgd :-)

3. Kan ik mijn paard al brengen op vrijdagavond?

Dat kan zeker, dat moeten we dan gewoon afspreken. Je betaalt daarvoor 10 euro extra en dan verblijft je paard hier een nacht extra.

Je paard op vrijdagavond al brengen kan zeker handig zijn als je van heel ver moet komen. Voor jou zijn er genoeg B&B's in de buurt.

4. Kan ik aan het verwenweekend meedoen als ik mijn paard nog niet zo lang heb?

Zeker! In dit weekend gaat het erom om de band met je paard te ontwikkelen, te verdiepen en te verbeteren. Je gaat heel intens met hem aan de slag, dus het zal het kennismakingsproces tussen jullie versnellen.
In de workshops werken we vraaggestuurd en op maat. Daardoor maakt het niet uit of je mekaar al goed kent, maar ga je zeker altijd vooruitgang maken.

5. Mag ik de groepswandeling overslaan?

Deze vraag kreeg ik al een paar keer van amazones die bang zijn om met hun paard te gaan wandelen (ook omdat het in groep is). Als het voor jou of voor jouw paard niet lukt om te gaan wandelen (in groep), dan kan je dit onderdeel zeker overslaan.

Op zaterdagochtend kunnen we tijdens de mindsetsessie wel aan de slag gaan met die angst/stress bij jou en in de workshop van de namiddag kan ook Liesje je helpen met tips en tricks voor jouw paard op wandeling. Dus misschien lukt het wel om dan mee te gaan!

De gidsen op wandeling zijn ook heel ervaren ruiters met paarden die bijna dagelijks in deze omgeving gaan wandelen. Het tempo van de groepswandeling wordt ook aangepast aan de ruiters. Als er iemand bij is die alleen maar wil stappen, dan wordt er alleen maar gestapt. De wandelpaden in de Langdorpse bossen zijn rustig.

6. Wat als het regent?

Door mijn samenwerkingen met andere partners die hun agenda op het verwenweekend afstemmen, is het niet mogelijk om het programma aan te passen aan de weersomstandigheden. Het programma ziet er dus ook bij regen hetzelfde uit.

De mindsetsessie gaat dan wel in mijn praktijkruimte door i.p.v. onder de pergola. De wandeling kan ook ingekort worden bij erge regen of hitte.