NIEUW !!! Eerste editie op 27 augustus van 9u30 tot 17u30 in Langdorp

Op wedstrijd gaan is niet alleen je paard trainen, lessen gaan nemen, je uitrusting goed verzorgen, een goede dierenarts en hoefsmid hebben…, maar het is ook jezelf trainen, zowel fysiek als mentaal, en de relatie met je paard telkens verder verdiepen.

Er is niks zo frustrerend als elke dag van de week tijd, energie en geld te investeren in de training en de verzorging van je paard en dan op zondag met stress of een ander slecht gevoel op wedstrijd te gaan of slechte wedstrijdresultaten te behalen.

Tijdens de trainingsdag komen deze drie aspecten aan bod in 3 verschillende workshops! Het maakt deze dag echt uniek, want we maken voortdurend de verbinding tussen het fysieke, het mentale/emotionele en de communicatie tussen jou en je paard.

Inhoud van de 3 workshops:

  1. Een mindsetsessie waarin je zelf concreet het doel kiest: een bepaald resultaat behalen op wedstrijd, met een bepaald gevoel op wedstrijd gaan…
  2. Een workshop Lichaamsbalansgericht werken door Liesje Van de Velde van Speaks with Horses. Na een kort stukje theorie over de biomechanica van de ruiter en het paard ga je samen met je paard aan de slag. Ernaast en/of erop. Je kan werking aan je houding en zit, een bepaalde oefening, jullie samenwerking en communicatie…
  3. Een fysieke training voor de ruiter met focus op de belangrijke aspecten voor het paardrijden. Oefeningen voor core stability, bekken-, buik- en rugspieren, uithouding enz.

Prijs

Inbegrepen:       - stal voor jouw paard met stro / houtkrullen, drinkwater en hooi
                            - drank (thee en water) en kleine versnaperingen
                            - 3 workshops
                            - goodie bag

Zelf meebrengen:           - lunch
                                          - yogamat
                                          - materiaal voor ruiter en paard
                                          - eventueel voer voor je paard